Történelem

MASPED Csoport:

A MASPED Csoportot az 1948-as alapítása óta a megbízhatóság, szakértelem és pontosság jellemzi. A több mint 70 év szakmai tapasztalata valamint az innovatív gondolkodás ötvözete egyetlen cél érdekében történik: az Ön kényelméért és kiszolgálásáért. Társaságaink számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, szakmai szervezetekben való aktív részvétel, a fenntartható, etikus üzleti gondolkodás. A MASPED Csoport sikeres befektetései meghatározó szerepet játszanak a szállítmányozás, az ingatlanhasznosítás és a turizmus területén is. Bővebben

MASPED Logisztika Kft:

A Csoport zászlóshajója a 2001-ben megalakult MASPED Logisztika Kft., önálló gazdasági egységként végez logisztikai és vámügynöki tevékenységet.

A társaság által üzemeltetett Észak-Pesti Logisztikai Központban közel 14.000 m2-en az M3 és a 2/A utak csomópontjában a raktározás-logisztikai szolgáltatások széles palettáját nyújtjuk megbízóink számára. Az Észak-Pesti terminál ad helyet az Észak-Pest Térségi Fővámhivatal illetékességi területén működő I. típusú vámudvarának is. A közvetlen vámhivatali jelenlét jelentős segítséget nyújt a térség gazdálkodói számára az elektronikus, illetve a helyi eljárásokból kizárt folyamatok lebonyolításának tekintetében, egyúttal biztosítja a vámszolgáltatást igénylő ügyfelek számára a folyamatos szakmai segítséget, közreműködést és tanácsadást.

A Csepeli Szabadkikötőben található a cég központi terminálja a MASPED PORT Logisztikai Központ, ahol műszaki korszerűsítést és a raktárkapacitások bővítését követően mintegy 33 000 m2 raktárterületen, a közúti, vasúti és vízi közlekedési kapcsolatokat kihasználva, minőségi logisztikai szolgáltatásainkkal állunk megbízóink rendelkezésére. A terminált érintő legújabb fejlesztésünk a 2018. októberében átadott új a mai logisztikai igényeknek teljeskörűen megfelelő 10 000m2-es magas raktárunk.

A Masped csoport történelme

1948: A kormány határozata alapján megalakul és megkezdi működését a cég, Masped Magyar Általános Szállítmányozási Rt. néven.

1954: Állandó képviselők kiküldése a fontosabb európai kikötőkbe.

1967: A FIATA állandó tagjává válik a cég. Megnyílik a rostocki képviselet.

1968 – 1974: Megalakulnak a légi és konténeres osztályok és megkezdi működését a csepeli gyűjtőraktár.

1979: A MASPED nyugdíjas vezérigazgatóját, Antal Györgyöt választják a FIATA elnökévé.

1982: Megalakul a Hungarocamionnal közös vállalat a Hungarosped, melynek feladata a konténeres szállítmányozás.

1989: Megalakul a Magyar Szállítmányozók Egyesülete, melynek elnöke Gelencsér Kálmán a MASPED vezérigazgatója lesz.

1991: Elkezdődik a cég privatizációja, megalakulnak az első önálló leányvállalatok (MASPED-Trias, MASPED Expo, Mafracht).

1992: Ismét részvénytársaságként működik a Masped, neve innentől Masped Első Magyar Általános Szállítmányozási Részvénytársaság. Elnök-vezérigazgatója Kautz István, akit a Magyar Szállítmányozók Szövetsége elnökévé is megválasztanak.

1993: Kiépül a cég vidéki kirendeltség hálózata. Vegyes vállalat alakul Moszkvában és Minszkben.

1995: Tovább folyik a terjeszkedés a keleti piacokon. Vegyes vállalatokat alakít a cég Oroszországban, Belorussziában, Litvániában, Lettországban és Kazahsztánban.

1996: Megalakul a cég rotterdami képviselete.

1998: Októbertől a cég zártkörű részvénytársaságként működik tovább.

2000: A MASPED átszervezi tevékenységét, az egyes szállítmányozási tevékenységeket önálló leányvállalatok végzik tovább. Megalakul a MASPED-SCHENKER Légi és Tengeri Szállítmányozási Kft. Megalakul a MASPED ingatlanhasznosítási üzletága.

2003: A DB Schenker AG. 49,9 %-os részesedést szerez a MASPED-SCHENKER Légi és Tengeri Szállítmányozási Kft-ben.
A MASPED CAMION Kft-be új tulajdonos lép be, és a cég neve ettől az időponttól kezdve MASPED TLOG Közúti Transzport Logisztika Kft.

2004: Az ÉSZAK-PESTI LOGISZTIKAI KÖZPONT alagi telephelyén MASPED VÁMUDVAR néven megnyílik a cég korszerű vámszolgáltatási központja

2005: A tevékenységét megszüntető MASPED-RAIL szerződésállományát január 1-től a DB Schenker AG.-vel közösen alapított cég, a MASPED-RAILOG Kft. veszi át. A cég létrejöttével a cég vasúti tevékenysége a Deutsche Bahn érdekeltségi köréhez kapcsolódik.
A csepeli bázisra költözik a MASPED LOGISZTIKA Kft. A raktárak és az irodaépület felújítása után MASPED PORT néven működik tovább a csepeli logisztikai központ.
Beolvad a MASPED LOGISZTIKA Kft-be a MASPED BTL Kft., a MASPED TT ZÁHONY Kft. és a MASPED RAIL Kft.
A nyár folyamán megkezdi működését az ANNAGORA PARK Bevásárlóközpont.
Júliusban megnyílik Siófokon a négycsillagos HOTEL AZÚR, melyben részvénytöbbséggel tulajdonos a MASPED Zrt.
Befejeződik a balatonfüredi Horváth Villa rekonstrukciója a MASPED résztulajdonában lévő AL HOLDING irányításával.

2006: A DB Schenker AG. 50-50%-os részesedést szerez a MASPED-SCHENKER Légi és Tengeri Szállítmányozási Kft.-ben és a MASPED-RAILOG Vasúti Szállítmányozási Kft-ben.
A MASPED-SCHENKER Kft. megvásárolja a HUNGAROCARGO Kft-t.
A MASPED TLOG Közúti Transzport Logisztika Kft. leányvállalatokat hoz létre Romániában és Szlovákiában.
Az EUROSPED Zrt. Romániában és Moldáviában alapít cégeket.
A MASPED PORT területén megépül egy 6300 m² alapterületű, hőszigetelt magasraktár.
Júliusban megnyitja kapuit az ANNAGORA AQUAPARK Balatonfüreden.

2007: Megalakul a MASPED RAIL CARGO Magánvasút Zrt..

2010: A MASPED Zrt. eladja a MASPED-RAILOG Kft. és a MASPED-SCHENKER Kft. cégekben meglévő részesedéseit az eddigi másik részvényes, a DB Schenker AG-nak. Ezzel a lépéssel a két cég beolvad a Schenker Kft-be – és így a közvetlen vasúti, légi és tengeri szállítmányozási ágazat kikerül a MASPED- portfolióból, ezzel lezárul a szállítmányozási portfolió konszolidációja.

2012: Összeolvad a MASPED Logisztika Kft. és a MASPED Expo Kft.

2013: Az EUROSPED Zrt. árbevétele meghaladja a 9 milliárd forintot. Kialakul a MASPED szállítmányozási portfólió jelenlegi struktúrája

2014: A Szegedi Ipari Logisztikai Központ és Ipari Park területei értékesítésre kerülnek

2015. március 9.: 67 éves korában elhunyt Kautz István a MASPED Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Magyar Szállítmányozói és Logisztikai Szolgáltatók Szövetségének tiszteletbeli elnöke. 1971. május hó 11-től dolgozott Társaságunknál különböző vezetői pozíciókban, 1992-t követően haláláig a MASPED Zrt elnök vezérigazgatója. Kiemelkedő munkássága meghatározó jelentőségű a MASPED történelmében valamint a magyar szállítmányozásban egyaránt.. Emlékét örökké megőrizzük.

2017. július 28.: A Nagy György érdekeltségébe tartozó Westbay Csoport jelentős mértékű részesedést szerez a MASPED Első Magyar Általános Szállítmányozási Zártkörű Részvénytársaságban.

Pay someone to write my paper? Can you believe that people ask this question? They think the answer to this question is straightforward and may be answered with a simple yes or no answer. As a matter of fact, writing a paper that is good paper writing service is not so easy but it isn’t impossible. Allow me to share with you a few steps that can allow you to get a good write up done by a professional writer or a student. Is to never give too much information away in your paper. This is true because you want to ensure that when your readers read your paper, they have to know of the important things about your subject.